استفاده از اینترنت چنان فراگیر شده است که ادامهی زندگی و انجام امور روزمره بدون دسترسی به اینترنت تقریبا غیرممکن است. از طرفی مسئلهی امنیت نیز بسیار مطرح است. کاربران همواره نگران نقض امنیت و حفظ حریم خصوصی خود بوده و برای خرده فروشان نیز مسائل امنیتی وب سایتشان از اهیمت ویژهای برخوردار است. اما به نظر شما کاربران چگونه میتوانند قبل از ورود به یک سایت از امنیت ان اطمینان حاصل کنند؟ در این مقاله نکاتی را در مورد چگونگی تشخیص امن بودن یک وب سایت برای شما بیان خواهیم کرد. با تراپی همراه شوید.
بیشتر بخوانید : جستجوی امن در صفحات وب
نا امن بودن یک وب سایت چه مشکلاتی را به همراه خواهد داشت؟
قبل از آنکه راهها و روشهای تشخیص امن بودن یک وب سایت را برای شما بیان کنیم، خوب است با مشکلاتی که یک وب سایت ناامن ممکن است برای شما پیش بیاورد آشنا شوید.
- ورود بدافزارها و ویروسها به سیستم شما از طریق یک وب سایت ناامن
- نقض حریم خصوصی و فاش شدن اطلاعات خصوصی شما
- امکان ارسال اسپم به مخاطبان شما
- و ...
بنابراین به منظور جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، قبل از انجام هر اقدامی پس از ورود به یک وب سایت، ابتدا از امنیت آن سایت اطمینان حاصل کنید. برای این منظور نکاتی را که در ادامه خواهیم گفت را به دقت مطالعه کنید و مد نظر قرار دهید.
چگونه از امن بودن یک وب سایت مطمئن شویم؟
زمانی که به یک وب سایت وارد میشوید، قبل از هر چیز این موارد را در نظر داشته باشید تا با انجام عملیات مختلف در یک وب سایت با مشکل جدی مواجه نشوید.
در نوار آدرس به دنبال HTTPS بگردید
اولین کاری که هنگام بازدید از وب سایت برای تشخیص امن بودن یک وب سایت باید انجام شود اینست که بررسی کنید URL آن سایت با "HTTPS" شروع شود و همچنین یک آیکون قفل واقعی در سمت چپ آن وجود داشته باشد.
HTTP پروتکل انتقال داده میباشد که اطلاعات بین شما و وب سایت را برقرار میکند؛ اما به صورت ساده. استفاده از پروتکل HTTPS همان ارتباط را برقرار میکند، منتها از نوع امن. یعنی HTTPS دارای یک لایه سوکت ایمن به نام SSL میباشد که تضمین میکند اطلاعات وارد شده به وب سایت با فرمت رمزگذاری شده و از طریق یک تونل امن از مقصد خود به سرور ارسال شود. HTTPS" به طور بسیار گسترده در اینترنت استفاده میشود، بخصوص در وب سایتهای فروشگاهی که در آن جزییات کارت یا رمز عبور لازم است، از این پروتکل امن برای انتقال دادهها استفاده میشود.
به دنبال سیاستهای امنیتی وب سایت بگردید
دومین اقدام برای تشخیص امن بودن یک وب سایت این است که به دنبال قوانین امنیتی آن سایت بگردید. همهی وب سایتهای معتبر باید دارای قوانین و سیاستهای امنیتی باشند که اطلاعاتی که در وب سایت شان رد و بدل میشود، تحت آن قوانین و شرایط محافظت شود.
داشتن چنین خط مشی برای سایت به این معناست که صاحبان آن وب سایتها خود را ملزم به رعایت این قوانین کردهاند.
پس قبل از هر اقدامی در یک وب سایت، سیاستهای امنیتی آن را چک کنید.
محتواهای موجود در سایت را به دقت مطالعه کنید
در اکثر وب سایتهای جعلی از آن جا که هدف کلاهبرداری است، چندان به محتوای تولید شده اهمیت نمیدهند و ممکن است حتی مطالب بی ربط با مشکلات نوشتاری در آن وجود داشته باشد. بنابراین یکی دیگر از راههای تشخیص امن بودن یک وب سایت این است که محتواهای موجود در آن وب سایت صحیح و ارزشمند باشد و کمتر در آن غلطهای املایی یا نگارشی دیده شود.
همچنین بخوانید : حفظ امنیت موبایل بانک
راهها و روشهایی که گفته شد، از مهمترین راهها برای تشخیص امن بودن یک وب سایت است. از دیگر راههای موجود برای تشخیص امنیت یک وب سایت این است که در سایتهایی نظیر ReviewCentre ، TripAdvisor و یا Trustpilot به دنبال نظرات سایر کاربران در مورد وب سایتی که مد نظر دارید بگردید و نظر و تجربهی کاربران را در مورد آن وب سایت بررسی کنید.
دوستان عزیز، حال که این مقاله را مطالعه کردید، هنگام ورود به یک وب سایت، به خصوص وب سایتهای فروشگاهی، قبل از هر گونه اقدام یا انجام خرید، ابتدا نکات ذکر شده را در نظر گرفته و با احتیاط کامل به خرید محصولات و پرداخت هزینهی آن بپردازید.
از توجه و همراهی شما تا پایان این مقاله بسیار ممنون و سپاسگزاریم. لطفا با ما در تماس باشید.