دوستان عزیز، برای آشنایی بیشتر با نقل و انتقال پول به ایران با استفاده از سیستم بانکداری الکترونیکی و ارز دیجیتال پیمان با تراپی همراه باشید. در نوامبر 2018 دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، تحریمهای جدیدی را پس از توافقنامه هستهای در سال 2015 علیه ایران به اجرا در آورد که مخالف با برجام بود. واشنگتن، علی رغم درخواست دیگر شرکا و همپیمانهای خود در معاهده هستهای ایران مانند اتحادیه اروپا، روسیه و چین مجددا اقداماتی را علیه ایران در جهت تجارت با دلار آمریکا و فلزات گرانبها انجام داد. ایالات متحده همچنین از متحدان خود خواست تا خرید نفت ایران را نیز کاهش دهند. دولت آمریکا مجازاتهای شدیدی را برای شرکتهایی که این تحریمها را نقض میکنند در نظر گرفته است. از جمله این شرکتها می توان به هووایی اشاره کرد که مدیر اجرایی آن در کانادا به درخواست دادستان ایالات متحده به دلیل نقض تحریمهای ایران دستگیر شد. ایران برای جلوگیری از این تحریمها در حال مذاکره با کشورهای مهم اروپایی، روسیه، بوسنی و آفریقای جنوبی برای تجارت از طریق تراکنشهای ارزی دیجیتال است.
از این رو به نقل از گزارش Cointelegraph ایران میتواند از سیستم بانکداری الکترونیک و رمزنگاری به عنوان جایگزینی مناسب برای SWIFT، سیستم تعاملات بانکی در سطح بینالمللی، استفاده کند. ایران تنها کشوری نیست که از ارز دیجیتال برای دور زدن تحریمها استفاده میکند. ونزوئلا نیز از ارز دیجیتال برای صادرات نفت خود به دیگر کشورها و جلوگیری از تحریمهای جدید استفاده کرده است. هر چند که در این راه موفق نبوده است.
به نقل از تهران تایمز: رئیس اجرایی سازمان توسعه و تجارت ایران (TPO) به خبرگزاری تسنیم اعلام کرد: ایران در حال مذاکره با هشت کشور دیگر برای دور زدن تحریم های آمریکا با استفاده از تراکنشهای ارزی دیجیتال در معاملات بین المللی خود میباشد. نمایندگان کشورهای سوئیس، آفریقای جنوبی، فرانسه، انگلستان، روسیه، اتریش، آلمان و بوسنی از ایران دیدن کردهاند تا مذاکرات مربوط به این موضوع را برگزار کنند.
این بیانیه همزمان با اعلام جزییات بیشتر در مورد ثبات ارزش ریال ایران ارائه شد که ایران قصد دارد به کمک تکنولوژی بلاکچین یک ارز دیجیتالی همتا با ریال را که امکان اتصال بانکها و تبادل ارزی و نقل و انتقال پول به ایران را فراهم میکند، ایجاد کند. هنوز جزییات دقیقی در مورد نوع ارز دیجیتالی گفته نشده و شباهت آن به اتریوم، ledger یا یک ارز دیجیتالی کاملا متفاوت مشخص نشده چرا که طبق بیانیه نوشته شده بانکهای مرکزی ایران حق چاپ یک تریلیون ارز ریالی رمزنگاری شده را ندارند.
این طرح بالاقوه میتواند به طور موثری گره مبادلاتی ایران با سایر کشورها را باز کرده و مشکلات نقل و انتقال پول به ایران را به حداقل برساند. با این حال، اگر مقادیر قابل ملاحظه ای از طریق این بلاک چین منتقل شود، کشورهای هم پیمان احتمالا برای امنیت بالا به تضمینی غیر از تکنولوژی بلاک چین نیاز دارند.
"این حرکت، هوشمندانه به نظر میرسد، زیرا اروپا با این روند تحریمهای علیه ایران را لغو کرده، در حالی که ایالات متحده آنها را مجددا فعال کرده است. با این حال، گستردگی اقتصادی و تسلط قابل ملاحظه در نظام بانکی از عواملی هستند که باعث تسلط آمریکا بر اتحادیه اروپا شده است. از این رو، اتحادیه اروپا در عمل نمیتواند سیاستهای خود را انجام دهد، زیرا ایالات متحده ممکن است مانع از رفع تحریمها شود."
با این حال محمد رضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مصاحبهای با میزان گفت، رمزنگاری ارزها یکی از مهمترین مکانیزمهای ممکن برای جلوگیری از تحریمهای جدید و خلاص شدن از برتری دلار است. از این رو جمهوری اسلامی ایران به تازگی ارز دیجیتالی جدیدی با پشتوانهی طلا به نام ارز دیجیتال پیمان ارائه کرده است که این ارز دیجیتال ثمرهی فعالیت چهار بانک میباشد.
با توجه به محتوای سایت (https://news.bitcoin.com/iran-steps-up-plan-for-national-crypto-after-us-sanctions/) تحریمهای ایران در تغییر نگرش مقامات ایرانی نسبت به ارز دیجیتال نقش مهمی را ایفا کردند، زیرا مقامات قبل از تحریمها ارزهای دیجیتالی را نامعتبر و خطرناک میپنداشتند و بانک مرکزی سعی داشت تا از استفاده آنها جلوگیری نماید. در ماه آوریل، بانک مرکزی بیانیه ای صادر کرد که مؤسسات مالی را از خرید و فروش در ارزهای دیجیتالی ممنوع میکرد.
امید است مطالب ارائه شده در زمینهی نقل و انتقال پول به ایران برای شما مفید واقع شده باشد. لازم به ذکر است که مجموعه تراپی هیچ مسئولیتی در قبال صحت و اعتبار این مطالب ندارد. در صورتی که دانشی در این زمینه دارید، در جهت بالا بردن سطح اطلاعات خود و دیگر دوستان لطفا نظرات خود را در کامنتها بیان کنید.