افراد زیادی هستند که در حال برنامهریزی برای ادامه تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور هستند. این افراد بایستی با بهترین دانشگاههای جهان آشنا شوند و همچنین رنگینگ دانشگاههای خوب دنیا را بدانند. همچنین آشنایی با چگونگی اپلای گرفتن از دانشگاهها برای آنها امری واجب و ضروری است. اما در کل باید بگوئیم که مسئلهی رنگینگ دانشگاهها امری پیچیده است. در حقیقت باید بگویئم که یک لیست تعریف شده و مشخصی از رتبهبندی دانشگاهها در دست نیست و به طور کلی اگر همواره در تلاش هستید تا بهترین دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کنید، باید بگوئیم که تنها یک گزینه برای آن وجود ندارد، بلکه بر اساس فاکتورهای مختلف ما میتوانیم دانشگاهها را مورد ارزیابی و سنجش قرار دهیم و آنها را رتبهبندی کنیم. در ادامه با تراپی همراه شوید تا به ذکر مطالب مفیدی در زمینه رنکینگ دانشگاهها بپردازیم.
آشنایی با چگونگی رنکینگ دانشگاهها
اگر چه دانستن چگونگی رنکینگ دانشگاهها میتواند ابزاری مفید باشد تا بتوانیم دانشگاهها رابا یکیگر مقایسه کنیم، اما نتیجهی دقیق این بررسی و مقایسه بستگی دارد به هدف شما از انتخاب آن دانشگاه و آنچه که شما مد نظر دارید. به طور مثال برخی از دانشجویان تنها سطح علمی دانشگاه برایشان اهمیت دارد، برخی محیط دانشگاه را میسنجند، برخی دیگر رشتههای تحصیلی دانشگاه را بررسی میکنند و...بنابراین از نقطه نظرهای مختلف میتوان به رنکینگ دانشگاهها پرداخت.
در کل سیستمهای رنکینگ دانشگاهها با یکدیگر متفاوتند و هر کدام بر اهداف خاص خود متمرکز شدهاند. بنابراین لیست خروجی بهترین دانشگاهها در هر سیستم متفاوت میباشد. با این وجود دانشجویان میتوانند با مطالعهی راهنمای رنکینگ دانشگاهها و با توجه به اولویتهایی که در نظر دارند و همچنین شرایط خودشان، به انتخابی درست بپرازند.
رنکینگ دانشگاهها به صورت جهانی
همانند تمامی رتبه بندیهای جهانی فعلی ، تمرکز بر روی ارزیابی دانشگاههای پژوهش محور است که بتواند این مهارت (پژوهش) را در دانشجویان به وجود آورد. هیچ دانشگاهی که کمتر از 150 مقاله در سال منتشر کرده باشد واجد شرایط قرار گرفتن در این رنکینگ نیست.
برای دانشجویانی که به طور کلی علاقمند بدانند کدام دانشگاهها در سطح جهانی با یکدیگر رقابت میکنند، باید بگویئم که در سطح جهانی مسئلهی پژوهش بسیار مورد توجه قرار دارد و نتایج، با توجه به چند شاخص رنکینگ دانشگاهها در جهان از قبیل : تحقیق و بررسی و نظرسنجی اعتبار، نسبت کارکنان به دانشجویان و درصد دانشجویان بین المللی و....محاسبه میشود.
رنکینگ اعتبار جهانی
به عنوان یک دانشجویی که بسیار آینده نگر است، ممکن است برای شما مهم باشد که بدانید چه نوع تجربیاتی قرار است در هر دانشگاه کسب کنید. اما در کنار این مسئله، مهم است بدانید نظر دیگران در مورد یک دانشگاه چیست و این نیز میتواند عاملی تعیین کننده باشد برای اینکه بدانید یک دانشگاه معتبر میباشد یا نه.
در رنکینگ دانشگاهها با در نظر گرفتن اعتبار جهانی، رتبه یک دانشگاه اینگونه ارزیابی میشود که، از افراد خبره در این زمینه تحقیق به عمل میآید. نتایج به دست آمده نه تنها منعکس کنندهی افکار افراد با تجربه است، بلکه نشان دهندهی قدرتمند ترین برندهای دانشگاهی در سطح جهانی است.
رنکینگ دانشگاهها ی نوظهور
در این نوع رتبهبندی دانشگاههای نوپا نیز تلاش میکنند تا به رقابت بپردازند، اما مشکلی که برای آنها وجود دارد این است که آنها از لحاظ سوابق و تجربیات نسبت به سایر دانشگاهها در سطح پائینتری قرار دارند. بنابراین در رنکینگ دانشگاهها ، این گونه دانشگاهها را از لحاظ میزان اختراعات و نوآوری ها، صنعت ارتباطات و کیفیت تدریس مورد ارزیابی قرار میدهند.
دوستان گرامی تا به این بخش از مقاله شما را با سه نقطه نظر برای رنکینگ دانشگاهها آشنا کردیم، رنکینگ موضوعی و رنکینگ منطقهای نیز دو جنبهی دیگر است که برای رتبه بندی دانشگاهها در نظر گرفته میشود.
دوستان عزیز، حال متوجه شدید که رنکینگ دانشگاهها میتواند بر اساس معیارهای مختلف انتخاب شود و با در نظر گرفتن این معیارها ممکن است رنکینگ دانشگاهها بر با توجه به هر معیار، با دیگری متفاوت باشد.
پس این بستگی دارد به خود شما که چه نکاتی را برای انتخاب مکان مناسب جهت تحصیل در نظر دارید و بر اساس آن نکات و اولویت هایتان به دنبال بهترین دانشگاه بگردید.
همراهان همیشگی از اینکه در این مقاله نیز تا پایان با ما همراه بودید از شما بسیار ممنون و سپاسگزاریم. در صورتی که با سوال یا مشکلی مواجه شدید، حتما با ما تماس بگیرید. همکاران ما در تیم تراپی آمادهی پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.