تکنولوژی با سرعت بسیار زیاد در حال پیشرفت است و تاثیر آن در زندگی بشر به وضوح قابل مشاهده است. یکی از جنبههای پیشرفت تکنولوژی مربوط میشود به مبحث اینترنت اشیا که امروزه بحث داغ بسیاری از انجمنهای علمی است و در آیندهی بسیار نزدیک حضور اینترنت اشیا یا IOT در زندگی ما بسیار ملموستر خواهد شد. حتی با وجود ورود تکنولوژی بلاک چین در صنایع مختلف، علاوه بر استخراج ارزهای دیجیتال، متخصصین در این فکر هستند که آیا انتقال بیت کوین برای اینترنت اشیا قابل انجام است یا نه؟ حوزه پزشکی و سلامت نیز تحت تاثیر اینترنت اشیا قرار خواهد گرفت تا جایی که تشخیص بسیاری از بیماریها با استفاده از کاربرد اینترنت اشیا در حوزه پزشکی و سلامت بسیار دقیقتر و سریعتر انجام خواهد گرفت. در ادامه با تراپی همراه باشید تا شما را از کاربرد اینترنت اشیا در حوزه پزشکی و سلامت آگاه نماپیم.
تاثیر اینترنت اشیا بر حوزه پزشکی و سلامت چیست؟
آیا شما تا کنون به مراکز پزشکی مراجعه کردهاید که دستگاههای آن مجهز به فناوری اینترنت اشیا باشد؟ طبق اخبار اعلام شده در این زمینه تا پایان سال 2019 ، 87 درصد از تجهیزات مراکز پزشکی با تکنولوژی اینترنت اشیا سازگار خواهد شد.
چندین مزیت بسیار مهم وجود دارد که سازمانهای پزشکی را به سوی استفاده از اینترنت اشیا یا IOT سوق داده است و یکی از مهمترین مزیتهای آن این است که با به کارگیری اینترنت اشیا در حوزه پزشکی و سلامت زمانی که اطلاعات بیمار در زمان واقعی به اشتراک گذاری میشود، میتواند نتایج بهتری در درمان بیماریها به همراه داشته باشد. آیا میدانید چگونه اینترنت اشیا میتواند در درمان بیماری تاثیر بهتری داشته باشد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به بیان این مطلب بپردازیم.
اینترنت اشیا برای متخصصان علم پزشکی این امکان را فراهم کرده است تا بتوانند به اطلاعات بیمار از طریق دستگاههای پزشکی، اپلیکیشنهای تلفن همراه و حتی از دستگاههایی که در بدن افراد بیمار تعبیه شده است، در زمان واقعی دسترسی پیدا کنند و به این ترتیب تشخیص بیماری با سرعت بیشتری انجام میشود. زمانی که پزشک به دادههای مربوط به بیماران در کوتاهترین زمان ممکن دسترسی پیدا کنند، دیگر مشکلاتی که در اثر فاصلهی زمانی بین مراجعات بیمار به پزشک ممکن است اتفاق بیفتد، پیش نخواهد آمد.
در حقیقت اینترنت اشیا تنها بر سرعت تشخیص بیماری تاثیر نمیگذارد بلکه هنگامی که در هر شرایط دادههای مربوط به بیمار در اختیار وی و دیگر پزشکان باشد، در شرایط اورژانسی، هنگامی که به طور مثال بیماری که مبتلا به بیماری قلبی است در خیابان دچار مشکل میشود، پزشکان دیگر، غیر از پزشک وی نیز میتوانند از سوابق پزشکی او اطلاعات کافی در دست داشته باشند و سپس برای درمان وی اقدام کنند.
بیشترین دادههایی که از طریق به کارگیری اینترنت اشیا از بیماران به دست میآید مربوط است به مانیتورینگ بیمار، سنجش میزان انرژی او و انواع عکس برداری از بیمار با استفاده از اشعه ایکس و...که درصد هر کدام عبارتند از :
- 64% نظارت بر بیمار
- 56% سنجش میزان انرژی بیمار
- 33% اشعه ایکس و تصویربرداری
رویکردهای پزشکی IOT در مورد دستگاه های قابل تعبیه
پلتفرم های IOT قابلیت ذخیره و مجتمع سازی دادهها را از دستگاههای پزشکی و اپلیکیشنها و حتی دستگاههایی که به نوعی در بدن بیمار تعبیه میشوند و یا طراحی آنها به نوعی است که بیمار آنها را میپوشد، دارد.
به طور مثال بیش از هزاران هزار نفر در سوئد هستند که در نوک انگشتان خود میکروفون نصب کردهاند که با مجهز کردن این دستگاهها به اینترنت اشیا میتواند دادههای پزشکی بسیاری را در این دستگاهها ذخیره نمود و در مواقع نیاز بازیابی کرد.
بیشتر بخوانید : تفاوت بلاک چین و اینترنت اشیا (IOT) چیست؟
به این ترتیب روز به روز با پیشرفت تکنولوژی شاهد سهولت تبادلات داده در سراسر دنیا هستیم و اینترنت اشیا نیز نقش بسیار پر رنگی در این زمینه خواهد داشت که این تیادلات دادهای نیز میتواند به طور اتوماتیک از طریق دستگاههای مجهز به اینترنت اشیا به یکدیگر منتقل شوند. همانطور که گفته شد این تبادلات دادهای از طریق کاربرد اینترنت اشیا در حوزه پزشکی و سلامت میتواند در دسترسی به اطلاعات در زمان حقیقی و حصول نتیجهی بهتر در درمان بیمارها تاثیر به سزایی داشته باشد.
دوستان همیشه همراهُ امید است آنچه گفته شد، توانسته باشد اندکی بر اطلاعات مفید شما در زمینهی کاربرد اینترنت اشیا در حوزه پزشکی و سلامت افزوده باشد. لطفا با ما در تماس باشید و سوالات، نظرات و پیشنهادات سازنده خود را با ما در میان بگذارید.