درگاه پرداخت برای کنترل پرداختهای الکترونیکی و پذیرش انواع کارتهای اعتباری اهمیت بسیاری دارد. به عنوان مثال درگاه پرداختی همانند یک تلفن همراه، به عنوان یک پورتال است که ارتباط از طریق آن عبور میکند. به جای متون، ایمیل ها و تماسهای تلفنی، یک درگاه پرداخت برای تکمیل معاملات، اطلاعات پرداخت را بین کسب و کارها، شبکههای کارتی و پردازندهی پرداخت انتقال میدهد. برای بسیاری از کسب و کارها، انتخاب یک درگاه پرداخت بستگی به نیازها و سبک عملیاتی آن کسب و کار دارد. انتخاب درست درگاه پرداخت برای کسب و کارهای آنلاین میتواند تفاوتهای قابل توجهی در مراحل اولیه عملیات و در سالهای آینده داشته باشد. در ادامهی این مقاله با تراپی همراه باشید تا از عوامل مهم و اساسی در انتخاب درگاههای پرداخت و موقعیت بهتر برای موفقیت در کسب و کارهای آنلاین مطلع گردید.
نقش درگاه پرداخت برای کسب و کارهای آنلاین
زمانی که میزان وجه مورد نظر به صورت آنلاین پرداخت میشود، درگاه پرداخت معامله را مجاز و رمزگذاری کرده و برای پردازش ارسال میکند. به عنوان پورت ارتباطی بین کسب و کار و مشتری هنگام پرداخت الکترونیکی، درگاههای پرداخت مقدار قابل توجهی از اطلاعات مورد نیاز برای خرید آنلاین را مدیریت میکنند. متناسب با روش پرداخت الکترونیکی، اطلاعاتی که از طریق یک دروازه پرداخت ارسال میشوند، ممکن است متفاوت باشند.
در مورد مبادله مستقیم چک الکترونیکی، درخواست انتقال وجه به بانک پرداخت کننده، ارسال میشود در صورتی که موجودی کافی باشد، این وجوه به حساب بانکی دریافت کننده منتقل میشود. در مبادلات کارتهای اعتباری، درخواست مجوز به بانک صادر کنندهی کارت ارسال میشود تا از میزان اعتبار آن اطمینان حاصل شود. تراکنش سپس به پردازندهی کارت اعتباری منتقل میشود تا وجوه را به حساب بانکی فرد مورد نظر ارسال کند. در صورتیکه درخواست مورد نظر با موفقیت انجام نگردد، کد خطا از طریق درگاه پرداخت برای فروشنده ارسال میشود.
بنابراین به منظور اطمینان حاصل کردن از امنیت شبکهی پرداخت و سایر عوامل مهم، آگاهی از این اطلاعات بسیار حساس از طریق درگاه پرداخت، اهمیت بسزایی دارد.
انتخاب درگاه پرداخت برای کسب و کارهای آنلاین
قبل از انتخاب درگاه پرداخت برای کسب و کارهای آنلاین، اطلاع از تمامی اجزای درگاه و درک مولفههای مهم میتواند به طور قابل توجهی در ارزیابی و انتخاب درگاه پرداخت مناسب کمک کند.
امنیت شبکه
هنگام انجام مبادلات با استفاده از هر نوع کارت اعتباری، کسب و کارها نیاز به استفاده از PCI DSS (استاندارد امنیت کارت پرداخت) به منظور اطمینان از امنیت اطلاعات مشتری دارند. با توجه به سایز کسب وکار و نوع پردازش پرداخت، کار با درگاه پرداخت و استانداردهای امنیتی متفاوت خواهد بود.
بیشتر بخوانید : درگاه های پرداخت ارز دیجیتال امن
محافظت از فعالیتهای کلاهبرداری یا متقلبانه
عدم کارآیی یا محافظت از کلاهبرداری در کسب و کارهای آنلاین میتواند باعث مشکلاتی از قبیل، هزینههای بازپرداخت، کالاهای گمشده و سایر نتایج نامطلوب شود. همهی این موارد و مشکلات با انتخاب درگاه پرداخت مناسب قابل پیشگیری است و چشم پوشی کردن از آنها میتواند منجر به زیانهای مالی قابل توجهی شود.
انعطاف پذیری
انعطاف پذیری و توانایی برای ساده سازی سیستمهای کسب و کار و جلوگیری از سرمایه گذاریهای غیر ضروری در فناوری یکی از مهمترین موارد در انتخاب یک درگاه پرداخت برای کسب و کارهای آنلاین است. به عنوان مثال آگاهی از نحوهی پذیرش پرداخت نظیر کارت اعتباری، دبیت یا چک اکترونیکی و همچنین توانایی پردازش به روشهای مختلف از جمله عوامل تعیین کننده برای انتخاب درگاه پرداخت آنلاین مناسب میباشد.
تجربهی مشتریان
هنگامی که مشتریان از پرداخت آنلاین وب سایت یا تلفن همراه نهایت لذت را ببرند، احتمال خرید دوبارهی آنها نیز وجود دارد. برای تاثیر پذیری از این عامل باید در مورد آنچه از یک درگاه پرداختی نیاز دارید، تصمیم گیری کنید و درگاهی را انتخاب نمایید که کار با آن سادهتر بوده و دردسر ساز نباشد.
خدمات اضافی
هنگامی که نیازهای پرداخت شما تعیین میشود، اطلاع از ارائهی خدمات اضافی نظیر پرداخت تلفیقی، سیستم اعتباری، حساب تجاری، مدیریت عملیات روزمره و غیره... در انتخاب بهترین درگاه پرداخت برای کسب و کارهای آنلاین نقش موثری دارد.
از اینکه تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما صمیمانه سپاسگزاریم، درصورتیکه در مورد نحوه ارائه خدمات درگاههای پرداختی موجود در ایران و بهترین درگاه پرداختی فعلی برای کسب و کارهای آنلاین اطلاعی دارید، لطفا نظرات خود را در کامنتها بیان کنید تا دیگر کاربران نیز از آنها بهره مند شوند.