هر کسی ممکن است یک ایده‌ی جالب و ارزشمندی داشته باشد. اما تبدیل کردن یک ایده به یک کسب و کار اندکی چالش برانگیز است. شما ممکن است در ابتدا تصور کنید که آماده‌اید تا شرکت خود را راه‌اندازی کنید و برای آن بسیار هیجان زده و خوشحال هستید. اما این را بدانید که قبل از هر چیز باید یک جای مناسب برای دفتر کار خود در نظر داشته باشید و پس از آن کلیه‌ی افکار خود را بر روی کاغذ بیاورید تا بتوانید استارت اپ تان را سازمان دهی کنید، به عبارت دیگر، برای کسب و کار خود یک بیزینس پلن بنویسید. می‌دانید چگونه؟ در ادامه با تراپی همراه شوید تا شما را با چگونگی تهیه‌ی بیزیتس پلن استارت اپ آشنا کنیم.

بیزینس پلن

چگونه برای استارت اپ خود بیزینس پلن تهیه کنیم؟

به طور کلی یک بیزینس پلن معمولی از المان‌های زیر تشکیل شده است :

  • خلاصه اجرایی
  • توضیحات شرکت
  • تحقیقات بازار
  •  شرح محصولات و / یا خدمات
  •  ساختار مدیریتی و عملیاتی
  • استراتژی بازاریابی و فروش
  • سرمایه گذاری

چرا بیزینس پلن داشته باشیم؟

به طور کلی داشتن یک بیزینس پلن برای استارت اپ می‌تواند مزایایی برای کسب و کار شما داشته باشد که در ادامه به ذکر مزیت‌های آن خواهیم پرداخت.

  • داشتن بیزینس پلن باعث می‌شود تا درک بهتری از کسب و کار خود داشته باشید. ممکن است شما به خوبی بدانید که به چه فعالیتی قرار است بپرازید، اما نوشتن آن بر روی کاغذ در قالب بیزینس پلن می‌تواند باعث شود شما دید بهتر و دقیق‌تری نسبت به کسب و کار خود پیدا کنید.
  • داشتن یک بیزینس پلن شانس موفقیت شما را تا 16 درصد افزایش می‌دهد.
  • تهیه بیزینس پلن همچنین به شما شانس بیشتری برای به دست آوردن سرمایه بیشتر برای راه اندازی شرکت‌تان می‌دهد.

این مواردی که ذکر شد برخی از مزایای داشتن بیزینس پلن برای استارت اپ شما می‌باشد. اگر شما به فکر راه اندازی یک کسب و کار هستید اما نمی‌دانید کار خود را چگونه با یک بیزینس پلن آغاز کنید، در ادامه‌ی مقاله با ما همراه باشید.

برای نوشتن یک بیزینس پلن از کجا شروع کنیم؟

برای اینکه بتوانید یک بیزینس پلن طراحی کنید باید مراحل زیر را دنبال کنید.

  • ابتدا مطمئن شوید که شرکتی که می‌خواهید راه اندازی کنید، دارای یک هدف مشخص است.

هنگامی که در حال نوشتن توضیحات در مورد شرکت خود هستید، مطمئن شوید که هیچ ابهامی در کار نباشد و همه‌ی نکات را کاملا واضح تعریف کنید. مثلا باید مشخص کنید که قرار است چه نوع محصو و خدماتی ارائه کنید.

بیزینس پلن
  • بازار هدف خود را مشخص کنید

کسب و کار شما برای همه ی افراد نیست. به این منظور که اگر چه ممکن است بیاندیشید که همه به ایده‌ی شما علاقه‌مند هستند، اما د حقیقت این طور نیست و این تصور غلط کسب و کار شما را از مسیر درست خارج خواهد کرد. پس برای اینکه بتوانید در کسب و کار خود موفق عمل کنید، اولین قدم تعریف کردن بازار هدف می‌باشد. برای مثال : گروه سنی افراد مختلف، نوع فعالیت آن‌ها، جنسیت، علاقه مندی‌ها و ... می‌تواند در مشخص کردن بازار هدف شما تاثیرگذار باشد.

  • رقبای خود را تحلیل و آنالیز کنید

 شما برای تهیه‌ی بیزینس پلن نه تنها باید بازار هدف خود را مشخص کنید، بلکه باید رقبای خود را بشناسید و آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنید. هنگامی که شروع به نوشتن بیزینس پلن می‌کنید، استارت اپ شما در حقیقت هنوز وجود ندارد و هیچ کس در مورد شما چیزی نمی‌داند. پس اگر بدون تحقیق برای شروع استارت اپ خود اقدام کنید، ممکن است کسب و کار شما مشایه با دیگر رقبای شما از آب در آید. پس قبل از شروع کسب و کار خود ابتدا رقبای خود را خوب بشناسید تا بتوانید در بازار کار، متفاوت‌تر از دیگران ظاهر شوید.

  • بودجه و سرمایه را مشخص کنید

قبل از شروع کاملا مشخص کنید که چقدر بودجه نیاز دارید که بتوانید هم کار را شروع کنید و هم به فعالیت ادامه دهید، چرا که در غیر این صورت ممکن است با مشکلات مالی مواجه شوید. در واقع نداشتن بودجه ی کافی برای ادامه‌ی کار می‌تواند مهم‌ترین دلیل برای شکست یک استارت اپ باشد. پس در تهیه بیزینس پلن باید مشخص کنید که چقدر بودجه دارید.

مواردی که گفته شد از مهم ترین موارد موجود در یک بیزینس پلن معمولی است که باید آن ها را مشخص کرد. پس قبل از شروع کسب و کار خود برای اینکه اطمینان حاصل کنید که حداقل در میانه‌ی راه با شکست مواجه می‌شوید، یک بیزینس پلن برای خود ترتیب دهید. برای تهیه‌ی بیزینس پلن می‌توانید از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

تاریخ انتشار 23 امرداد 1398
نویسنده  پریسا رضایی
دسته بندی
مشاهده آرشیو مقالات مرتبط
تفاوت پی پال و وسترن یونیون
حذف حساب وب مانی
بهترین بروکرهای فارکس
خرید با پی پال
sendowl
مدرک CMA
Codeable
اپلیکیشن های ریموت دسکتاپ
Teespring
فضای خالی
فرم ارسال نظرات کاربر