دوستان عزیزی که در زمینهی طراحی وب سایت در حال فعالیت هستند میدانند که در طراحی یک وب سیات خوب چه مواردی را باید مد نظر داشته باشند. یکی از فاکتورهای مهمی که در این حوزه باید در نظر داشته باشند انتخاب بهترین نام دامنه برای سایت است. برخی نیز پیدا کردن ارزان ترین شرکت ثبت دامنه را به عنوان یکی از موارد مهم در این زمینه در نظر میگیرند تا بتوانند در هزینههای خود صرفه جویی نمایند. عدهای در نظر دارند تا سایتی را طراحی کنند که باعث افزایش فروش برای آنها شود. اما تا به حال شنیدهاید که برخی از کاربران تلفنهای همراه از این مسئله شاکی هستند که زمان مراجعه به بعضی از وبسایتها، کلیهی اطلاعات بر روی دستگاه تلفن آنها نشان داده نمیشود. این مسئله مربوط میشود به واکنش گرا (ریسپانسیو) بودن سایت. در ادامه با تراپی همراه شوید تا شما را با ویژگی ریسپانسیو بودن وب سایت آشنا نمائیم.
واکنش گرا (ریسپانسیو) بودن یک سایت به چه معناست؟
طراحی واکنش گرای سایت (RWD) به این معناست که سایتی که طراحی میشود این قابلیت را داشته باشد که به تمامی دستگاههایی که بر روی آنها باز میشود پاسخگو بوده و انعطاف پذیر باشد. به عبارتی دیگر کلیهی مطالب وب سایت بر روی هر دستگاهی قابل مشاهده باشد.
عناصر تکنیکی اصلی طراحی واکنش گرا (ریسپانسیو) یک سایت عبارتند از : شبکهها سیال، عکسهای انعطاف پذیر و پرس و جوهای رسانهای.
- شبکههای سیال : اولین جز طراحی یک وب سایت ریسپانسیو مربوط میشود به شبکه سیال. این فاکتور مربوط میشود به میزان استفاده از تغییر سایز برای هماهنگ شدن اندازه محتوا با سایز صفحهی دستگاه.
- عکسهای انعطاف پذیر : اینگونه عکسها بدون هیچ تغییر کیفیتی نسبت به سایز صفحه نمایش دستگاه مورد استفاده، تغییر سایز میدهد.
- پرس و جوهای رسانهای : عبارتند از نقاط شکستی که برای به کاربردن استایلهای مختلف با توجه به نوع دستگاه در نظر گرفته میشود. که مربوط می شود به طول و عرض و نسبت ابعاد و...
البته ریسپانسیو بودن وب سایتها به شدت بستگی دارد به شرکتها . اینکه تا چه حد میخواهند حضور خود را در دستگاههای مختلف قوت بخشند. هر چه کاربرد آنها در دستگاههای مختلف بیشتر باشد، بایستی برای داشتن یک طراحی واکنش گرا (ریسپانسیو) بیشتر تلاش کنند.
اهداف طراحی واکنش گرا (ریسپانسیو) یک وب سایت
در این بخش از مقاله به بیان مهمترین اهداف طراحی ریسپانسیو وب سایتها خواهیم پرداخت.
- به طور کلی هدف اصلی طراحی ریسپانسیو یک وب سایت این است که وب سایت به طور اتوماتیک با دستگاههای مختلف هماهنگ و تنظیم شود بدون اینکه ظاهر سایت تغییر محسوسی داشته باشد.
- هدف دیگر از طراحی ریسپانسیو سایتها ایجاد تجربهی کاربری مثبت میباشد. این بدین معناست که طراحان وب باید در مورد چگونگی تاثیر تجربه کاربر بر تغییرات آیتمها در وب سایت تمرکز داشته باشند. برای این کار میتوانند از انواع روشهای تست ریسپانسیو بودن وب سیات استفاده کرد.
- هدف دیگر طراحی ریسپانسیو وب سیات این است که طراحان این مسئله را در نظر داشته باشند که ریسپانسیو بودن وب سایت، بر اساس اولویت محتوای روی سایتها در نظر گرفته شود یعنی محتواها با همان اولویتی که در دسکتاپ، نشان داده میشود، در تلفنهای همراه دیده شود.
چالشها و مشکلات رایج وب سایتهای واکنش گرا (ریسپانسیو)
با وجود فواید و مزیتهایی که برای وب سایتهای ریسپانسیو وجود دارد، این ویژگی برای وب سایت نیز میتواند قدری چالش برانگیز بوده و با مشکلاتی نیز همراه است. که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.
- گرافیک و سرعت سایت : اولین مشکل مربوط میشود به مسئلهی گرافیک و ارتباط آن با سرعت سایت. این مشکل زمانی به وجود میآید که عکسها و گرافیک سایت مقیاس پذیر و قابل تغییر نسبت به دستگاههای مختلف نباشد و نتیجه این میشود که سرعت لود صفحات سایت کاهش مییابد.
- رسیدن به یک نقطهی مناسب : این مسئله مربوط میشود به مسیریابی، و مسیریابی یکی از مهمترین جنبههای چالش برانگیز در وب سایتها میباشد. در دستگاههای کامپیوتر دسکتاپ، به علت وجود فضای بیشتر، در حقیقت فضای آدرس دهی بیشتری وجود دارد ولی در صفحات تلفنهای همراه هوشمند صفحه دارای ابعاد کوچکتر و فضای آدرس دهی کمتری است.
- زمان مورد نیاز برای طراحی وب سایت ریسپانسیو قدری زمان بر است.
اینها مهمترین مشکلاتی بود که برای طراحی یک وب سایت ریسپانسیو با آنها مواجه هستیم.
دوستان همیشه همراه تراپی، امید است مطالب ارائه شده در این مقاله مورد توجه و رضایت شما عزیزان واقع شده باشد. در صورتی که پس از مطالعهی این مقاله با مشکل و سوالی مواجه شدید آن را از طریق تماس با ما در یمان بگذارید. همکاران ما در تیم تراپی در کوتاهترین زمان ممکن آمادهی پاسخگوئی به کلیهی سوالات شما عزیزان هستند.