افراد بسیاری هستند که به منظور ایجاد مشاغل مختلف دست به کارآفرینی میزنند. ایجاد استارتاپهای مختلف و رونق آنها یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در چرخههای اقتصادی و کاری کشورها است. اما کارآفرینان در گامهای ابتدایی ایجاد استارتاپ، دغدغههای بزرگی دارند از جمله اینکه نمیدانند چگونه یک استارت اپ را راه اندازی کنند، بودجه استارت اپ را از کجا تامین کنند، یا اینکه با روشهای جذب مشتری آشنا نیستند. به منظور کمک به کارآفرینان محترم برای حل چنین مشکلاتی، در ادامهی این مقاله با تراپی همراه باشید تا با استراتژی های رشد استارت اپ ها آشنا شوید.
آشنایی با استراتژی های رشد استارت اپ ها
در این بخش از مقاله شما عزیزان را با برخی از مهم ترین نکات و استراتژی های رشد استارت اپ آشنا خواهیم کرد.
زبان جهان
یکی ازراه های رشد استارت اپ دانستن زبان جهان است. به طور کلی زبان دنیا یکی از مهمترین کانالهای جلب مشتری میباشد. منظور از زبانهای دنیا شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک، Uber، AirBnB و بسیاری دیگر از شبکهها میباشد که اخیرا میلیونها کاربر از این طریق آنها میتوانند با استارت اپهای مختلف آشنا شوند.
تحقیقات نشان میدهد که 92 درصد از مشتریان از طریق پیشنهادات دوستان و آشنایان بیشتر از تبلیغات جذب میشوند. بنابراین اگر بتوانید به نقطهای برسید که مشتریان محصولات یا خدمات شما را بدون هیچ منفعتی تبلیغ کنند، شما با موفقیت این مرحله را طی کردهاید.
علاوه بر این، 88 درصد از مشتریان به مصرف کنندگان آنلاین و توصیههای آنها بیشتر از دوستان و آشنایان خود اعتماد دارند و از این رو در شبکههای اجتماعی به دنبال نظرات دیگر افراد میباشند تا بتوانند محصول یا خدمات مورد نظر را خریداری کنند.
برای رسیدن به موفقیت در این مرحله باید به 5 نکتهی اشاره شده در ادامهی مطلب توجه کنید:
- محصولات و خدمات خود را به گونهای ارائه دهید که باعث پیشنهاد مشتریان به یکدیگر شود.
- ترغیب و تشویق کاربران به تولید محتوا در مورد شما (از طریق ایجاد هشتگهای منحصر به فرد، تخفیف و مسابقه)
- ایجاد برنامهی ارجاعی
- بررسی نظرات و توصیههای مشتریان و عمل کردن به آنها
- ایجاد انجمنی از افراد متعهد
تبلیغات
تبلیغات یکی از قدیمیترین و برترین استراتژیها برای جذب مشتریان و رشد استارت اپ است. قبل از اختراع اینترنت، روزنامهها یکی از قدرتمندترین و سریعترین کانالهای ارتباطی در بین مردم بودند. امروزه با رونق تکنولوژی، افراد میتوانند به راحتی روی شبکههای اجتماعی و وب سایتها محتوا قرار دهند تا همه بتوانند به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.
به عنوان مثال، در ایرلند، صدها خبر رسان وجود دارد که روزانه محتوای رایگان تولید میکنند. در دنیای استارتاپها نیز وب سایتهای زیادی همچون Irish Tech News, Think Business, Startups, BizPlus و Digital Times وجود دارند که اخبار اختصاصی مربوط به هر استارتاپ را تولید میکنند. برای استفاده از این رسانهها میتوانید ابتدا از وب سایتهای کوچک شروع کنید
مسابقه، برنامههای شتاب دهنده و جوایز
برگزرای انواع مسابقات و ارائه جوایز نیز یکی دیگر از راه های رشد استارت اپ ها به حساب می آید. حمایت و رقابت بین استارتاپها برای رسیدن به موفقیت اهمیت زیادی دارد. به طوریکه در ایرلند همواره رقابتهای فراوانی بین استارتاپهای مختلف برای کسب 100000 یورو وجود دارد و از این طریق آنها همواره تلاش زیادی برای کسب این جوایز میکنند. Google’s Adopt-A-Startup و جوایز بین المللی استارتاپها یکی دیگر از برنامههای موجود جهت تشویق استارتاپها و جذب مشتریان به شمار میرود. علاوه بر وب سایتهای بزرگ، برنامههایی نظیر Frontiers Phase یک و دو، نیز به برندهی رقابت تا مبلغ حدود 15000 یورو نیز پرداخت میکند. مبلغ جوایز و هزینههای پرداختی از طریق این رقابتها نیست که شرکتهای زیادی را به چالش میکشاند، بلکه ارتباط، معرفی و شناخت عناصر اصلی رقابت در این موارد میشوند.
رسانههای اجتماعی
رسانههای اجتماعی بدون تردید سخت ترین و شک برانگیزترین کانالهای ارتباطی در کشف واقعیت هستند. با این حال در این دورهی زمانی داشتن صفحات اجنماعی نظیر توییتر، فیسبوک، اینستاگرام و لینکدین بسیار ضروری است. در ادامهی مطلب به استراتژیهای پاسخگو در رسانههای اجتماعی مختلف پرداخته شده است:
فیسبوک
- مرحلهی اول : در فیسبوک به دنبال صفحاتی مشابه با صنعت خود باشید که بیش از 100000 عضو دارند.
- مرحلهی دوم : با صاحب صفحه تماس بگیرید و از آنها درخواست کنید تا صفحهی خود را بفروشند. این کار متناسب با صفحهی انتخابی حدود 100 تا 2000 یورو هزینهی متغییر لازم دارد و باعث میشود تا به عنوان یک سرمایه گذار معروف در فیسبوک شناخته شوید. چرا که به عنوان مثال اگر دارای 250 هزار نفر فرند واقعی باشید باعث میشود تا دیگر افراد را نیز تحت تاثیر قرار دهید.
- مرحلهی سوم : صفحهی کسب و کار خود را به درستی مدیریت کنید و سعی کنید دست کم هفتهای 2 پست در آن بگذارید. علاوه بر آن ایجاد گروه نیز میتواند باعث رشد و پیشرفت شما شود.
اینستاگرام
- مرحلهی اول: در اینستاگرام نیز همانند فیسبوک باید پیج مشابه با کسب و کار خود را پیدا کنید تا بتوانید آن را خریداری کنید. با این حال بهتر است تا صفحهی شخصی خود را بسازید و تعدادی عکس در آن قرار دهید.
- مرحلهی دوم : در ابتدا سعی کنید 80 صفحه را فالو کنید و سپس در روزهای بعدی به تعداد آن بیفزایید تا به بالای 500 نفر برسد.
- مرحلهی سوم : از هشتگهای پر بینندهی مرتبط با کسب و کار خود استفاده کنید. از این طریق میتوانید 25 تا 35 درصد به کاربران خود بیفزایید.
- مرحلهی چهارم : تنها روی فروش کالا و خدمات خود تاکید نداشته باشید، سعی کنید از عبارتها و عکسهای مختلف و انگیزشی نیز استفاده کنید.
ایجاد محتوا
برای ایجاد ویدیو، بلاگ، وب سایت و آگهی سعی کنید به صورت صمیمی و صادقادنه عمل کنید. بنابراین برای این کار باید با کاربران خود بیشتر ارتباط داشته باشید و تنها به صورت یک فروشنده عمل نکنید. بیشتر سعی کنید تا از استوریها و پستهای جذاب استفاده کنید و با مشکلات مشتریان خود ابراز همدردی کنید.
از توجه و همراهی تان بسیار ممنون و سپاسگزاریم.