در دنیای تکنولوژی و فن آوری اطلاعات استفاده ار اینترنت امری اجتناب ناپذیر است. به طوری که امروزه ما برای یافتن پاسخ کوچک ترین سوال در ذهنمان، کسب درآمد، خرید از فروشگاه‌های آنلاین، ادامه تحصیل و راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی ، از اینترنت استفاده می‌کنیم. به این ترتیب شما قطعا با مرورگرهای مختلف آشنا هستید، مرورگرهایی نظیر : اینترنت اکسپلورر، گوگل کروم، فایرفاکس، اپرا و....سوالی که وجود دارد این است که تا چه حد ویژگی‌های این مرورگرها را می‌شناسید؟ آیا تا کنون اصطلاح "کش مرورگر" را شنیده‌اید؟ واژه‌ی "کوکی" چطور؟ آیا تفاوت این دو را می‌دانید؟ در این مقاله با تراپی همراه شوید تا علاوه بر بیان توضیحاتی در مورد این دو، به ذکر تفاوتهای کش مرورگر (Cache Browser) و کوکی نیز بپردازیم.

با کش مرورگر (Cache Browser) و کوکی (Cookie) آشنا شوید

در کل می‌توان گفت که هر دو ُ نوعی متد یا تکنولوژی در مرورگرها هستند برای ذخیره داده از وب سایت شما بر روی سیستم یک کاربر محلی دیگر، اما باید گفت که این دو داده‌ها را از نوع مختلف ذخیره می‌کند و این اطلاعات ذخیره شده برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به ذکر جزئیات بیشتری در این زمینه خواهیم پرداخت، همچنان با ما باشید.

کش مرورگر (Cache Browser)

کش مرورگر (Cache Browser) چیست؟

به طور کلی اصطلاح "کش کردن" به این معناست که، شما چیزی را به طور موقت در جایی ذخیره کنید تا در مواقع نیاز بتوانید بسیار راحت تر و آسان‌تر آن را باز یابی نمائید.

اگر شما دوست عزیز با طراحی وب سایت و همچنین وب سایت‌های وردپرسی آشنا باشید، قطعا می‌دانید که راه‌های بسیاری برای کش‌کردن اطلاعات وجود دارد. اما در این مقاله ما به بحث و گفتگو در مورد کش مرورگر (Cache Browser) می‌پردازیم.

بیائید از ابتدا شروع کنیم. فرض کنید وب سایت شما دارای یک سری فایل‌های ثابتی است که در هر بار بازدید از سایت شما، این فایل‌ها دچار تغییر نمی‌شوند. یک مثال ملموس در این مورد، لوگو سایت است. قطعا شما به طور معمول لوگو سایت خود را عوض نمی‌کنید و فایل لوگو جز فایل‌های استاتیک و ثابت در وب سایت شما است.

حال تصور کنید که یک کاربر سه صفحه‌ی مجزا از سایت شما را بازدید کرده است. اینکه هر سه بار لوگوی سایت به اجبار بر روی سیستم کاربر لود شود، به نوعی منجر به هدر دادن وقت و انرژی و هزینه خواهد شد. بنابراین آیا به نظر شما این کار، درست است؟

برای حل این مشکل کش مرورگر (Cache Browser) به کمک شما آمده است. این تکنولوژی این امکان را برای شما فراهم کرده است تا از ذخیره فایل‌های تکراری جلوگیری شود، به این ترتیب که این فایل‌های استاتیک در حافظه کش مرورگر سیستم کاربر به طور محلی ذخیره می‌شود.

بنابراین اتفاقی که در کش مرورگر (Cache Browser) رخ می‌دهد به این ترتیب است که :

در بازدید اول : در مرورگر کاربر، فایل لوگو سایت شما از سرورتان برداشته شده و درحافظه‌ی کش محلی مرورگر کاربر ذخیره می‌شود.

در بازدیدهای دوم و سوم : مرورگر کاربر فایل لوگو را از حافظه‌ی کش محلی خود بارگذاری می‌کند (کش مرورگر)، به جای اینکه مجددا لوگو را دانلود کند.

و نتیجه این است که سرعت سایت شما افزایش می‌یابد.

کش مرورگر (Cache Browser)

تنظیمات کش مرورگر (Cache Browser)

کش مرورگر دارای یکسری تنظیمات نیز می‌باشد که با استفاده از آن می‌توان تعیین کرد که چه مدت مرورگر کاربر، فایل‌های مشخصی را در حافظه نگه دارد، شما می‌توانید برای آن تاریخ انقضا مشخص کنید. مثلا می‌توانید برای مرورگرتان مشخص کنید که فایل‌های JPEG را برای مدت 4 ماه نگهداری کن و پس از آن، آن فایل‌ها را حذف کن.  

یا به طور مثال اگر نیاز باشد که فایلی را که قبلا در کش ذخیره شده است، قبل از تاریخ انقضای آن مجددا بارگزاری کنید، با فعال کردن گزینه‌ی Cache Busting ورژن جدید این فایل مجددا بارگزاری خواهد شد.

با کوکی ها تا چه حد آشنا هستید؟ آیا مایلید تا در مورد کاربردهای این تکنولوژی در مرورگرها نیز اطلاعات مفیدی کسب نمائید؟ پس ما را در قسمت دوم همین مقاله نیز دنبال کنید.

دوستان همیشگی، امید است این بار نیز از مطالب گفته شده در این مقاله در مورد کش مرورگر لذت برده باشید و ما نیز توانسته باشیم بر آنچه می‌دانستید، مطالب مفید دیگری بیافزائیم.

گرامیان در صورتی که شما نیز در زمینه استفاده از مرورگرها و امکاناتی که برای کاربران ارائه داده‌اند، تجربیات ارزشمندی کسب نموده‌اید، در صورتی که مایل هستید، آن‌ها را از طریق کامنت با دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.

با ما در تماس باشید و سوالات و مشکلات خود را با ما در میان بگذارید.

تاریخ انتشار 22 اردیبهشت 1398
نویسنده  پریسا رضایی
دسته بندی
مشاهده آرشیو مقالات مرتبط
تفاوت پی پال و وسترن یونیون
حذف حساب وب مانی
بهترین بروکرهای فارکس
خرید با پی پال
sendowl
مدرک CMA
Codeable
اپلیکیشن های ریموت دسکتاپ
Teespring
فضای خالی
فرم ارسال نظرات کاربر