اغلب دانشجویانی که قصد دارند ایدهای نو ارائه دهند مثلا دانشجویانی که تصمیم دارند عنوان پایان نامهی خود را به استاد راهنما ارائه دهند باید هدف خود و آنچه قرار است انجام دهند را در قالب یک متن تنظیم کنند که این متن می بایست طوری نوشته شده باشد که گویای اصل مطلب باشد و به خوبی هدف و ایدهی شما را بیان کرده باشد. برای بسیار از افراد تهیه و تنظیم چنین متنی کاری ، چالش برانگیز است و بارها ممکن است با این مشکل مواجه شده باشند که متن خود را چگونه آغاز کنند؛ این مسئله امری طبیعی است و یکی از سخت ترین جنبههای نویسندگی این است که بدانید متن خود را چگونه آغاز کنید. در این زمینه بهترین راهکار این است که طبق یک فرمت کلی یا یک ساختار مشخص شروع به نوشتن کنید. به این ترتیب هم بهتر میدانید که متن خود را چگونه آغاز کنید و هم هدفمندتر میتوانید بنویسید و در نهایت هم به درستی میتوانید محتوایی که نوشتهاید را به پایان برسانید. برای این کار قالبی وجود دارد به نام sop یا انگیزه نامه که در این مقاله هر آنچه لازم است در مورد آن بدانید را برای شما آورده ایم. لطفا تا پایان همراه ما باشید.
sop یا انگیزه نامه چیست؟
اگر بخواهیم یک تعریف کلی از sop یا انگیزه نامه داشته باشیم باید بگوئیم که، انگیزه نامه عبارتست از متنی که دانشجویان برای ارائه به استاد راهنمای خود در دانشگاه تهیه می کنند که این متن بسیار پراهمیت است، چرا که از طریق آن شما به هیئت علمی دانشگاه اعلام خواهید کرد که می خواهید چه کاری انجام دهید، و تا چه حد برای انجام چنین کاری صلاحیت دارید. در واقع sop یا انگیزه نامه با نامهای مقاله کاربردی، زمینهی فعالیت شخصی، اهداف برای تحصیلات تکمیلی و...نیز شناخته شده است. انگیزه نامه در واقع نه تنها یک دید کلی از شما برای خوانندهی آن مشخص میکند بلکه نشان دهندهی میزان توانایی شما در نوشتن است. همانطور که میدانید در دورهی تحصیلات تکمیلی بسیاری از فعالیتهای خود را باید کتبا ارائه دهید و لازم است که در نویسندگی اندکی تبحر داشته باشید. در ادامه به نکات مهم دیگری اشاره خواهیم کرد لطفا همچنان با ما همراه باشید.
نکات مهم در مورد نحوه ی نوشتن sop یا انگیزه نامه که حتما باد آن ها را در نظر داشته باشید
-
sop یا انگیزه نامه شمابه هیچ عنوان نباید غلط املایی داشته باشد.
- نوشتههای شما باید واضح و دقیق و کاملا دقیق باشد.
- از به کار بردن جملات کلیشهای و تکراری خود داری کنید.
- به هیچ عنوان از زبان غیر رسمی و جملات عامیانه استفاده نکنید.
- نوع جملاتی که به کار می برید باید مثبت بوده و مفهوم آن بیانگر این مسئله باشد که، شما از آنچه نوشتهاید کاملا اطمینان دارید.
فرمت کلی sop یا انگیزه نامه
فرمت کلی sop یا انگیزه نامه شبیه فرمت کلی دیگر اسناد دانشگاهی باید دارای ویژگیهای کلی زیر باشد :
- اندازه ی فونت 12 و فونت نوشتاری در صورتی که فارسی تایپ میکنید، یکی از فونتهای رسمس مثل : B Nazanin و در صورتی که لاتین تایپ میکنید باید از فونت Time new Roman استفاده کنید.
- حاشیه را باید حدود 1 اینچ در نظر بگیرید
- بین پاراگرافها 1.5 فاصله باشد
رعایت این نکات بسیار مهم است چرا که این فرمت نوشتاری، فرمت اصلی sop یا انگیزه نامه محسوب می شود و به علاوه باعث میشود متن شما از خوانایی بیشتری برخوردار شود.
sop یا انگیزه نامه باید چند صفحه باشد؟
در واقع sop یا انگیزه نامه باید در یک صفحه تهیه و تنظیم شود. در صورت نیاز میتوانید آن را در حدود یک و نیم صفحه نیز بنویسید اما از این میزان بیشتر نشود. علت آن هم این است که اساتید تعداد زیادی از این انگیزه نامه ها را در یک روز باید مطالعه نمایند و بنابراین بهتر است که نوشتههای شما حتی الامکان مختصر و مفید و بسیار دقیق نوشته شده باشد. sop بیشتر از یک و نیم صفحه نشان دهندهی آن است که شما در متن sop روی موضوع اصلی تمرکز کافی نداشتهاید.
به این ترتیب با در نظر گرفتن قالب کلی sop یا انگیزه نامه و مد نظر قرار دادن نکات گفته شده میتوانید هدف و ایدهی خود را به بهترین فرمت ممکن به استاد راهنما ارائه دهید.
دوستان گرامی و همراهان همیشگی، از این که در مقالهای دیگر تحت عنوان "sop یا انگیزه نامه چیست" همراه ما بودید از شما صمیمانه سپاسگزاریم. اگر در خصوص موارد مطرح شده سوالی به ذهن دارید یا با مشکلی مواجه شدهاید، حتما آن را با ما در میان بگذارید. همکاران ما در تیم تراپی آمادهی پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند. منتظر شنیدن صدای گرمتان هستیم