برای ادامه تحصیل در یک کشورخارجی، شما نیز به یک سوابق تحصیلی قوی دارید. یک از ملاک های سنجش شما برای پذیرش در دانشگاه های معتبر سراسر دنیا، تعداد مقاله های قوی و ثبت شده ی شما در ژورنال های معتبر است. در سیستم دانشگاهی کشورهای خارجی، فعالیت های پژوهشی شما بسیار با اهمیت است. پس اگر تصمیم گرفته اید که در یک کشور معتبر خارجی ادامه تحصیل بدهید، بهتر است که خود رادر زمینه های پژوهشی مرتبط با رشته ی تحصیلی خود، قوی سازید و همچنین چند مقاله که بار علمی زیادی داشته باشد، ارائه دهید. در این زمینه شما نیاز دارید که با یک سری فاکتورهای مربوط به مقاله نویسی آشنایی پیدا کنید. یکی از این فاکتورها، ضریب تاثیر یا ایمپکت فاکتور (Impact Factor) می باشد که در این مقاله مطالبی را در مورد آن ذکر خواهیم کرد.
ایمپکت فاکتور (Impact Factor) چیست؟
ایمپکت فاکتور (Impact Factor) ، یک ابزار مهم برای ارزیابی نشریات است و همچنین یک معیار سنجش تناوبی است که به وسیله آن میانگین تعداد مقاله ای که در یک ژورنال، در یک سال مشخص، ثبت شده است، مشخص می شود و این نشان دهنده ی میزان اهمیت و رتبه ی آن ژورنال می باشد. پس از ایمپکت فاکتور برای سنجش میزان اهمیت یک ژرنال استفاده می شود.
چگونه ایمپکت فاکتور (Impact Factor) را محاسبه کنیم؟
تامسون، ایمپکت فاکتور (Impact Factor) را به عنوان «عامل تاثیر گذاری مجله» در نظر می گیرد. اینکه به طور متوسط چه تعداد مقالات از آن مجله، در طی دو سال گذشته منتشر شده است.. عامل تأثیر 1.0 به این معنی است که به طور متوسط مقالات منتشر شده طی یک یا دو سال پیش، یک بار در ژونال ثبت شده است. فاکتور تاثیرگذاری 2.5 به این معنی است که به طور متوسط مقالات منتشر شده در یک یا دو سال پیش دو و نیم بار ثبت شده است.
به طور کلی، محاسبه ی ایمپکت فاکتور (Impact Factor) را برای یک بازه ی زمانی دو ساله در نظر می گیرند. و نحوه ی محاسبه ی آن عبارتست از : تعداد مرتبه ای که مقاله در ژورنال ثبت شده است، تقسیم بر تعداد مقاله ای که در آن ژرنال قابل ثبت است.
چه کسانی لازم است که در مورد ایمپکت فاکتور (Impact Factor) اطلاعات داشته باشند
- نویسندگانی که تصمیم دارند یک مقاله را برای انتشار به ثبت برسانند.
- کتابخانه ها، برای بهبود مجموعه کتاب های خود نیاز دارند که در مورد ایمپکت فاکتور (Impact Factor) بدانند.
- مجموعه های آکادمیک، برای دسترسی به تولید محصولات آکادمیک
عامل تاثیر گذاری می تواند در بسیاری از موارد مفید واقع شود. به طور مثال: زمانی که از داده های یک مقاله قرار است به طور قابل توجهی استفاده شود، ایمپکت فاکتور می تواند اعتبار داده ها را برای م ابه اثبات برساند.
این را بدانید که :
ایمپکت فاکتور (Impact Factor) ، می بایست همراه بادیگر فاکتورهای تاثیر گذار بر سایتیشن مقاله ها، مورد استفاده قرار گیرد.
دوستان عزیز، حال که با ایمپکت فاکتور و نحوه ی محاسبه ی آن آشنا شدید، بهتر است که در مقاله نویسی و نیز در انتخاب مقاله ها برای مطالعه ی ، این فاکتور مهم را در نظر بگیرید از این که تا پایان مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم. در صورت وجود هر گونه سوال، با همکاران مجرب ما در تیم تراپی تماس حاصل فرمایئید، همکاران ما آماده ی پاسخگوئی به سوالات شما عزیزان هستند.